AIFF до FLAC конвертор на Интернет

AIFF до FLAC конвертор на Интернет

Конвертирајте ги аудио датотеките од AIFF до FLAC на Интернет. Не е потребен трансфер на датотека!

* Бидејќи ги користиме најновите технологии на прелистувачи, засега ги поддржуваме само последните две десктоп верзии на Chrome. Повеќе прелистувачи ќе бидат поддржани наскоро.

We don't transfer your data

Без трансфер на податоци!

Вашата приватност е целосно заштитена

Ние не ги пренесуваме вашите податоци (датотеки, податоци за локација, аудио и видео извори) преку Интернет! Сите операции што ги извршуваат нашите алатки ги прави самиот прелистувач. Ние ги користиме најновите веб технологии (WebAssemble и HTML5) за развој на алатки што се брзи и ја штитат вашата приватност. За разлика од повеќето други алатки на Интернет, не треба да ги пренесуваме вашите датотеки или други податоци преку Интернет на оддалечени сервери. Со бесплатни мрежни алатки на iotools, не е потребна инсталација и вашите податоци никогаш не го напуштаат вашиот уред!

Вовед

Нашите онлајн аудио конвертори се единствени: тие не треба да ги пренесуваат вашите аудио датотеки на оддалечен сервер за да ги конвертираат, аудио-конверзијата ја прави самиот прелистувач! Проверете го делот „Без пренос на податоци“ подолу за да дознаете повеќе.

Останатите онлајн конвертори обично ги испраќаат вашите аудио датотеки до сервер со цел да ги конвертираат, а потоа конвертираните датотеки се преземаат назад на вашиот компјутер. Ова значи дека во споредба со другите онлајн конвертори, нашите аудио конвертори се брзи, економични при пренос на податоци и анонимни (вашата приватност е целосно заштитена бидејќи вашите аудио податоци не се пренесуваат преку Интернет).

Можете да конвертирате неограничена количина аудио датотеки без да инсталирате софтвер, без да се најавите и без да ги пренесувате вашите датотеки.

Се надеваме дека уживате!

Информации за формати на аудио

MP3

MP3 (инаку познат како MPEG-1 Audio Layer III или MPEG-2 Audio Layer III) користи загубана компресија на податоците, што значи дека отфрла дел од аудио податоците што ги кодираат. Аудио податоците отфрлени од компресија на МП3 одговара на звук што не го слуша повеќето луѓе. Овој вид компресија подразбира загуба на квалитет, но оној што е незабележителен од повеќето луѓе. Компресијата на МП3 нормално постигнува помеѓу 80% и 95% намалување на големината на датотеката.

WAV

WAV (Waveform Audio File Format) е главниот формат што го користат Виндоус и датотеките во овој формат обично содржат суров некомпримиран аудио. Основното кодирање е линеарен формат на модулација на пулс-код (LPCM) формат, исто така се користи за ЦД-а каде што аудио се зема од 44100 Hz со 16 бита по примерок.

M4A

M4A (или MP4, означува MPEG 4 Audio) го користи стандардот Advanced Audio Coding (AAC) за да обезбеди загуба на аудио компресија, што значи дека вклучува одредено ниво на губење на квалитетот што обично е нечујно. Квалитетот на аудио е подобар отколку со MP3 во еднакви големини на датотека. ITunes на Apple ги отвора датотеките M4A, но тие обично се кодираат со Apple Lossless Audio Codec (ALAC) за компресија на податоци без загуби, што значи дека не се губат аудио податоци и квалитет.

FLAC

FLAC (Free Lossless Audio Codec) е формат за губење на аудио кодирање без загуба, што значи дека неговата аудио компресија не вклучува загуба на квалитет. Големините на датотеките можат да се намалат до 70% користејќи FLAC без загуба на квалитетот на звукот.

OGG

OGG е аудио формат на контејнер, од кој основниот звук е типично кодиран со бесплатните кодеци Xiph.org: Vorbis или Opus за загуба на аудио компресија и FLAC за аудио компресија без загуби.

AIFF

AIFF (Формат на датотека за размена на аудио) е развиена од Apple и најчесто се користи на Mac компјутери. Основните аудио податоци во повеќето AIFF-датотеки се некомпресирана модулација на пулс-код (PCM) што значи дека големината на датотеките може да биде голема во споредба со загубаната аудио компресија како што се MP3 и M4A.