itself

tools

FLAC до AIFF конвертор на Интернет

Конвертирајте ги аудио датотеките од FLAC до AIFF на Интернет. Не е потребен трансфер на датотека!

* Бидејќи ги користиме најновите технологии на прелистувачи, засега ги поддржуваме само последните две десктоп верзии на Chrome. Повеќе прелистувачи ќе бидат поддржани наскоро.

Google Play Store
FLAC до AIFF конвертор на Интернет

MP3 конвертор

Нашите онлајн аудио конвертори се единствени: тие не треба да ги пренесуваат вашите аудио датотеки на оддалечен сервер за да ги конвертираат, аудио-конверзијата ја прави самиот прелистувач! Проверете го делот „Без пренос на податоци“ подолу за да дознаете повеќе.

Останатите онлајн конвертори обично ги испраќаат вашите аудио датотеки до сервер со цел да ги конвертираат, а потоа конвертираните датотеки се преземаат назад на вашиот компјутер. Ова значи дека во споредба со другите онлајн конвертори, нашите аудио конвертори се брзи, економични при пренос на податоци и анонимни (вашата приватност е целосно заштитена бидејќи вашите аудио податоци не се пренесуваат преку Интернет).

Можете да конвертирате неограничена количина аудио датотеки без да инсталирате софтвер, без да се најавите и без да ги пренесувате вашите датотеки.

Се надеваме дека уживате!

We don't transfer your data

Заштитена приватност

Ние развиваме алатки преку Интернет што се извршуваат локално на вашиот уред. Нашите алатки не треба да ги испраќаат вашите датотеки, аудио и видео податоци преку Интернет за да ги процесираат, целата работа ја извршува самиот прелистувач. Ова ги прави нашите алатки брзи и безбедни.

Додека повеќето други онлајн алатки испраќаат датотеки или други податоци до оддалечени сервери, ние тоа не го правиме. Со нас, вие сте безбедни!

Ова го постигнуваме со користење на најновите веб технологии: HTML5 и WebAssemble, форма на код што ја извршува прелистувачот, овозможувајќи им на нашите онлајн алатки да извршуваат со приближна брзина.

Информации за формати на аудио

MP3

MP3 (инаку познат како MPEG-1 Audio Layer III или MPEG-2 Audio Layer III) користи загубана компресија на податоците, што значи дека отфрла дел од аудио податоците што ги кодираат. Аудио податоците отфрлени од компресија на МП3 одговара на звук што не го слуша повеќето луѓе. Овој вид компресија подразбира загуба на квалитет, но оној што е незабележителен од повеќето луѓе. Компресијата на МП3 нормално постигнува помеѓу 80% и 95% намалување на големината на датотеката.

WAV

WAV (Waveform Audio File Format) е главниот формат што го користат Виндоус и датотеките во овој формат обично содржат суров некомпримиран аудио. Основното кодирање е линеарен формат на модулација на пулс-код (LPCM) формат, исто така се користи за ЦД-а каде што аудио се зема од 44100 Hz со 16 бита по примерок.

M4A

M4A (или MP4, означува MPEG 4 Audio) го користи стандардот Advanced Audio Coding (AAC) за да обезбеди загуба на аудио компресија, што значи дека вклучува одредено ниво на губење на квалитетот што обично е нечујно. Квалитетот на аудио е подобар отколку со MP3 во еднакви големини на датотека. ITunes на Apple ги отвора датотеките M4A, но тие обично се кодираат со Apple Lossless Audio Codec (ALAC) за компресија на податоци без загуби, што значи дека не се губат аудио податоци и квалитет.

FLAC

FLAC (Free Lossless Audio Codec) е формат за губење на аудио кодирање без загуба, што значи дека неговата аудио компресија не вклучува загуба на квалитет. Големините на датотеките можат да се намалат до 70% користејќи FLAC без загуба на квалитетот на звукот.

OGG

OGG е аудио формат на контејнер, од кој основниот звук е типично кодиран со бесплатните кодеци Xiph.org: Vorbis или Opus за загуба на аудио компресија и FLAC за аудио компресија без загуби.

AIFF

AIFF (Формат на датотека за размена на аудио) е развиена од Apple и најчесто се користи на Mac компјутери. Основните аудио податоци во повеќето AIFF-датотеки се некомпресирана модулација на пулс-код (PCM) што значи дека големината на датотеките може да биде голема во споредба со загубаната аудио компресија како што се MP3 и M4A.


itself

tools

© 2021 itself tools. Сите права се задржани.